marți, 28 aprilie 2009

Parintele Staniloae: 'Sotia mea se roaga mai mult decat mine'

"Doamna Maria, sotia Parintelui Staniloae, era o femeie deosebita. Poate ca pe langa rugaciunea Parintelui Staniloae, lucrul care a contat cel mai mult a fost rugaciunea doamnei Maria, care era o postitoare si o femeie de evlavie profunda. Era o femeie care se ruga foarte mult, care l-a ajutat foarte mult pe Parintele profesor, care se ocupa de toate problemele administrative ale casei, pentru ca dansul sa se dedice scrisului. Dansul se destepta la orele cinci dimineata si pana la orele noua -zece scria. Dupa aceea, primea foarte multe vizite, incat era impresionant cum putea un om care scrie atat de mult sa primeasca atatea vizite in chilioara dansului, acolo, pe strada Cernica 6.
Eu va spun acest lucru pentru ca la Proscomidie, de fiecare data cand pomenesc pe Parintele Dumitru Staniloae pomenesc si pe preoteasa Maria. E foarte important sa se stie acest lucru pentru ca atat in viata preotului, cat si in viata profesorului si teologului, conteaza foarte mult daca familia il ajuta sau nu il ajuta, daca este o familie de rugaciune sau nu este, daca sotia este sau nu o persoana a rugaciunii. In cazul Parintelui Staniloae, chiar dansul spunea "sotia mea se roaga mai mult decat mine". Iar ea raspundea: "Zice Dumitru asa, dar dansul si cand scrie, se roaga". Era intre ei o comuniune spirituala foarte profunda, intarita de rugaciune".

Sursa: "Parintele Dumitru Staniloae in constiinta contemporanilor
Marturii, evocari, amintiri - Marturia unui discipol - PF Daniel"

A consemnat
Preoteasa Adina-Maria

6 comentarii:

adriana spunea...

asta, da fericire....

adriana spunea...

Scumpe doamne preotese, gandurile si cuvintele dumneavoastra, pot alina cu siguranta,o inimna franta...va invit sa o cunoasteti prin intermediul blogului meu
dardindar: Un ochi plange, unul rade si sa ii adresati apoi cateva cuvinte, de la inima la inima, pe blogul cumnatei ei, la care veti ajunge cu usurinta, tot de la mine.Va multumesc si va doresc spor si ajutor de la Dumnezeu in tot ce intreprindeti. Doamne ajuta!

Natalia spunea...

Adriana, multumim!

adriana spunea...

Eu va multumesc pentru bunavointa.

adriana spunea...

sambata am avut parte de o mare bucurie...nu pot sa nu o impartaesc cu dvs...va astept sa citit postul din data de 11....cand am pozele va anunt...

preoteasa Eufemia spunea...

Draga noastra intru Hristos,
ne bucuram ca femeile crestine se implica in activitati sociale. E foarte important sa incercam sa fim si Marii, dar si Marte :) Asteptam fotografiile promise!